Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Porsche zahynul otec (†37) so synmi (†5,†8), podľa polície išli rýchlo
Zdielať na

V Porsche zahynul otec (†37) so synmi (†5,†8), podľa polície išli rýchlo

SNINA / Pred štyrmi mesiacmi sa v Ubli (okr. Snina) stala tragédia. V luxusnom Porsche uhoreli dve malé deti spolu s otcom. Polícia odhaduje, že sa auto rútilo minimálne stopäťdesiatkou a podľa svedkov išlo o nelegálne preteky. Policajti od tragickej udalosti vypočúvali svedkov a prizvali aj expertov.

Otec chcel svojich dvoch synov previezť na luxusnom aute. Ich jazda sa však skončila nárazom do tohto stromu, všetci traja boli na mieste mŕtvi.

Luxusné Porsche najprv narazilo do stromu, explodovalo a začalo horieť. Na zadných sedadlách sedeli  osemročný Janko a päťročný Marko.

"Podľa výsledku posudku z odboru cestnej dopravy bola rýchlosť vozidla 150 až 170 kilometrov za hodinu," informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Nelegálne preteky

Podľa polície išlo o nelegálne rýchlostné preteky asi štrnástich luxusných áut. Svedkovia vravia, že kolónu zaregistrovali v okolí Sniny. Podľa nich ohrozovali aj ostatných vodičov.

"Na podnet jedného Humenčana došlo k neohlásenému stretnutiu asi štrnástich vozidiel. Niektorí z účastníkov poňali toto stretnutie ako rýchlostné preteky," pokračuje Migaľová.

Tridsaťsedemročnému otcovi sa stalo osudným predbiehanie v obrovskej rýchlosti. "Na základe znaleckého skúmania bola príčina nehody neprimerane vysoká rýchlosť vozidla a nezvládnutie manévru predbiehania," potvrdila Migaľová.

"V takomto úseku jazdiť 170 kilometrov za hodinu, a vzadu naložené dve deti bola nezodpovednosť," myslí si dopravný konzultant Maroš Palesch.

Na internete sa objavili aj videá, ktoré zachytili auto 37 ročného Jána na takýchto pretekoch. Pozrite si reportáž:

"Existujú aj nelegálne preteky, ktoré sú na uzavretej pretekárskej trati," potvrdzuje Palesch.

Polícia pripúšťa, že nelegálne preteky sa organizujú, no v týchto prípadoch väčšinou chýba dostatok dôkazov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy