Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Otec so synom mali napadnúť policajtov, bránia sa
Zdielať na
Krimi

Otec so synom mali napadnúť policajtov, bránia sa

MICHALOVCE / Porušenie dopravného značenia vyústilo do ostrého konfliktu. Otec so synom sa najskôr do policajtov pustili ústne, no po chvíli už prišli na rad päste. Michalovská polícia tento prípad rieši ako útok na verejného činiteľa a výtržníctvo. Podľa údajných útočníkov je to celé iba výmysel.

Celý incident sa odohral na rušnom mieste, neďaleko policajnej budovy. Otec so synom mali fyzicky zaútočiť na policajtov pohotovostnej motorizovanej jednotky. A to vraj len pre priestupok, ktorého sa mal vodič dopustiť.

Fyzický útok

Tridsaťštyriročný muž porušil prikázaný smer jazdy a preto ho hliadka zastavila. To malo rozčúliť jeho otca, ktorý sa pri nich zrazu objavil. Podľa polície sa to skončilo fyzickým útokom.

Obvinený muž sal bráni. "Ja som ich nenapadol. Som mu povedal, že je malý. Potom ma chytil a potrhal vestu a zvalil ma na zem," tvrdí obvinený muž.

Útočník mal pohrýzť policajta

"Ten cigán ho chytil a policajt spadol na zem," opisuje incident svedok. Do konfliktu sa vtedy už zapojil aj Rudolf. A ten nemal nad hliadkou žiadne zľutovanie. A to vraj len preto, aby ubránil svojho otca. "Zobral sprej, nastriekal mi ho do očí a úst. Ja som už nemohol dýchať," hovorí obvinený muž.

"Jedného z členov policajnej hliadky udrel päsťou do tváre, zvalil ho na zem a pri vzájomnom zápasení uhryzol policajta do prsta na ruke," uviedla policajná hovorkyňa košických krajských policajtov Jana Mesárová.

Na miesto incidentu dorazili hneď aj posily. Mužov spacifikovali a predviedli na oddelenie. Dnes sa už obaja postavili pred sudcu. "Okresný súd vzal do väzby Rudolfa P. a u Alfréda P. nahradil väzbu dohľadom probačného úradníka a mediačného úradníka," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Jeden z policajtov sa po útoku bude zo zranení liečiť až päť týždňov. Druhý je na tom o niečo lepšie. Príbuzní obvinených tvrdia, že urobia všetko preto, aby bola pravda na ich strane.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy