Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na Kysuciach sa zrazili dva kamióny s autom, jeden mŕtvy
Zdielať na

Na Kysuciach sa zrazili dva kamióny s autom, jeden mŕtvy

KYSUCE / V pondelok dopoludnia sa stala na Kysuciach tragická dopravná nehoda. Pred Čadcou sa zrazili dva kamióny a osobné auto. Zrážku neprežil slovenský kamionista, ktorý zo Žiliny viezol prepravné boxy. Kúsok pred tunelom sa zrejme čelne zrazil s vodičom českého kamióna. Kabínu náraz úplne zdemoloval.

Tragická dopravná nehoda sa stala medzi Čadcou a Kysuckým Novým Mestom. Pre nehodu museli uzavrieť tunel Horelica.

Dva kamióny a osobné auto sa zrazili krátko po pol desiatej ráno. Šokujúci pohľad na úplne zdemolované kabíny kamiónov sa naskytol aj záchranárom, ktorí pomáhali všetkým trom šoférom.

"Všetkým vodičom bola poskytnutá prvá pomoc a postupne boli vyprosťovaní," uviedol veliteľ hasičov z Čadce Miroslav Čierňava.

Zomrel v sanitke

Najvážnejšie zranenia mal slovenský kamionista, ktorému aj napriek veľkej snahe nedokázali pomôcť ani záchranári. Zomrel pri prevoze do nemocnice ešte v sanitke.

"Išlo o ťažkú polytraumu a nepomohlo ani oživovanie, ktoré trvalo viac ako dvadsať minút," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

Ťažké zranenia má aj český kamionista a vodič osobného auta, previezli ich do čadčianskej nemocnice. Vodiča slovenského kamióna, ktorý zrážku neprežil, policajti stále neidentifikovali. Pre túto mimoriadne vážnu a tragickú nehodu úplne uzavreli Horelický tunel a vodičov odkláňali na starú cestu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy