Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pripálený obed spôsobil tragédiu, zomrela zdravotná sestra (†55)
Zdielať na

Pripálený obed spôsobil tragédiu, zomrela zdravotná sestra (†55)

BANSKÁ BYSTRICA / V paneláku zahynula 55-ročná zdravotná sestra. Vo vlastnom byte sa nadýchala splodín. Hasiči sa cez bezpečnostné dvere dovnútra nevedeli dostať, museli to preto skúsiť cez susedné balkóny.

Išlo o minúty, dovnútra sa nedalo dostať cez zamknuté dvere, no z okien sa husto dymilo. V 15 metroch preliezali hasiči aj s dýchacími prístrojmi cez balkóny. "Byt bol totálne zadymený, prihorené jedlo bolo v rúre a bezvládna osoba na zemi," hovorí veliteľ HaZZ Miroslav Slovák.

Chcela ísť von

Päťdesiatpäťročná Viera bývala v byte sama. Hasiči ju našli ležať v chodbe, vedľa bezvládneho tela boli aj kľúče od bytu. Vyzerá to tak, akoby sa z posledných síl pokúšala dostať von.

"Podľa predbežného vyjadrenia obhliadajúceho lekára, k úmrtiu 55-ročnej ženy došlo pravdepodobne v dôsledku udusenia. Cudzie zavinenie bolo predbežne vylúčené," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Kováčiková.

Zdravotná sestra

Viera pracovala ako zdravotná sestra na oddelení v banskobystrickej nemocnici. Už 36 rokov si denne obliekala zdravotnícku uniformu. Zrejme si po službe chcela zohriať obed. Podľa hasičov musel byť v rúre niekoľko hodín.

"Možno nejaké dve hodiny," dodáva Slovák. "Ona sama býva, slúži v nemocnici, možno zaspala a dala variť," opisujú susedia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy