Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Smrť plná otáznikov. Andrej (†70) zomrel po prevoze do nemocnice
Zdielať na

Smrť plná otáznikov. Andrej (†70) zomrel po prevoze do nemocnice

MEDZILABORCE / Opatrovateľky z domova sociálnych služieb v Medzilaborciach našli ležať v snehu zakrvaveného klienta. Hoci k nemu okamžite zavolali záchranárov, muž v nemocnici zraneniam podľahol. Mal viaceré zlomeniny a stále nie je jasné, ako k nim došlo.

Sedemdesiatročný Andrej bol klientom medzilaboreckého domu služieb približne päť rokov. Opatrovateľky ho našli v mraze zakrvaveného ležať na zemi. "Mohlo sa stať čokoľvek. V snehu sú stopy krvi, opatrovateľky ho naozaj našli vonku," uviedla vedúca opatrovateľského úseku Emília Čerevková.

Sedel na lavičke

"Pacient po príchode záchranárov sedel na lavičke. Mal poranenie v oblasti hrudníka," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Lacyková-Krčová.

Podľa Čerevkovej mal klient zranenú hlavu a vonkajšiu zlomeninu hornej končatiny. "Doktori sa vyjadrili, že podľahol zraneniam v dôsledku pádu," dodala Čerevková. Záhadou stále ostáva, ako k pádu došlo.

Problémy si vyriešia

V zariadení majú 33 klientov. Zamestnanci tvrdia, že ak aj medzi sebou majú nejaké problémy, väčšinou si ich veľmi rýchlo vyriešia. "Keď majú nejaký problém, hneď si ho vykričia. Nie je tu nevraživosť medzi klientmi," dodala vedúca opatrovateľského úseku.

"Na určenie presnej príčiny smrti nebohého bola nariadená bezpečnostná pitva," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy