Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lukáš (26) dostal za vraždu milenca desať rokov
Zdielať na
Krimi

Lukáš (26) dostal za vraždu milenca desať rokov

TRENČÍN / Desať rokov nepodmienečne v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Takýto verdikt si vypočul dvadsaťšesťročný Lukáš z Nového Mesta nad Váhom. Za obzvlášť závažný zločin vraždy mu pôvodne hrozil až dvadsaťročný pobyt v base.

V šoku a s neprítomným pohľadom. Takto vyzeral Lukáš krátko po tom, ako brutálnym spôsobom dobodal o tridsať rokov staršieho Miroslava z Piešťan. Stalo sa to v júni minulého roka pri vážskom kanáli neďaleko Nového Mesta nad Váhom.

Päťdesiaťšesťročný muž utrpel bodno-rezné zranenia v oblasti hlavy krku i chrbta a na mieste zomrel. Lukáša obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy a o jeho osude rozhodoval okresný súd v Trenčíne.

Na začiatku hlavného pojednávania urobil obžalovaný Lukáš vyhlásenie, v ktorom sa priznal k spáchaniu skutku. "Som vinný a je mi ľúto, čo sa stalo," povedal.

Vražda v afekte

Okrem mladíkovho priznania a oľutovania činu boli ďalšími poľahčujúcimi okolnosťami aj jeho čistý register trestov a riadny život. Podľa znalcov Lukáš netrpí žiadnou duševnou chorobou či závislosťou. Vraždil v afekte.

Ako povedal v záverečnom návrhu obhajca, homosexuálne orientovaný Miroslav Lukáša sexuálne napadol a ejakuloval mu do tvare. To údajne vyvolalo mladíkov vraždiaci skrat.   

Sudkyňa nakoniec udelila mladíkovi o polovicu nižší trest ako mu pôvodne hrozil, a to desať rokov nepodmienečne.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátor si totiž nechal zákonom stanovenú lehotu na prípadné odvolanie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy