Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vykradnuté vysávače na pumpe. Zlodej si prilepšil o 137 eur
Zdielať na
Krimi

Vykradnuté vysávače na pumpe. Zlodej si prilepšil o 137 eur

BRATISLAVA / Kuriózny spôsob, ako prísť k peniazom, si vymyslel neznámy zlodej. Na čerpacej stanici v Bratislave vykradol automatické vysávače.

Vysávače na autá sa vraj vykradnúť nedajú. Opak dokázal vynaliezavý zlodej.

Vysávače na čerpacej stanice vymenili, keďže k obdobným krádežiam tam dochádzalo. Do nových sa podľa výrobcu nemali ako dostať.

Napriek tomu sa to vynaliezavému zlodejovi počas víkendu podarilo. Navyše bol i nenápadný, pretože nikto zo zamestnancov si nič nevšimol.

"Policajti pátrajú po dosiaľ neznámom páchateľovi krádeže vlámaním," potvrdila Karina Považanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Bez stôp

Zlodej sa k vysávačom musel prikradnúť v noci, keďže skoro ráno snežilo. Práve pri odhrabávaní si zamestnanci všimli vykradnuté prístroje.

Stopy za sebou nezanechal. Pri krádeži vypáčil bočné plechové dvere na dvoch automatických vysávačoch a zvnútra vzal kovové mincovníky. Zlodej si prilepšil o 137 eur v 50 centovách.

Napáchal pritom škodu za stovky eur. "Celková škoda je vyše 730 eur. Poškodenie vysávača je vo výške 400 eur a krádež peňazí a mincovníkov vo výške 337 eur," dodala Považanová.

Polícia už začala trestné stíhanie. V prípade dolapenia a dokázania viny hrozí páchateľovi až dvojročný trest.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy