Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Gabriela (†44) neuniesla rodinné problémy, skočila pod vlak
Zdielať na

Gabriela (†44) neuniesla rodinné problémy, skočila pod vlak

STANKOVANY / Pod kolesami vlaku vyhasol v nedeľu večer ďalší život. Štyridsaťštyriročná Gabriela podľa susedov zrejme neuniesla pretrvávajúce rodinné a zdravotné problémy. Svoj život ukončila asi 500 metrov od železničnej stanice v Stankovanoch, v obci kde bývala.

Bolo približne pol ôsmej večer, keď sa do koľajiska, priamo pred prichádzajúci rýchlik, postavila mladá žena. Vlak smeroval z Bratislavy do Košíc. Jeho rušňovodič urobil všetko pre to, aby zrážke s osobou v koľajisku zabránil, bolo to márne.

Zatrúbil štyrikrát

"Štyrikrát zatrúbil vlak a potom sme videli, že vlak zastal. Aj sme si mysleli, že sa niečo stalo. Ináč, keď vlak zastavuje, nerobí tak v tejto časti," opisuje obyvateľka Stankovian.

"Päťdesiaštyriročný rušňovodič spozoroval v koľajisku na šírej trati osobu, použil výstražné zvukové znamenie a rýchločinné brzdenie, ale pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke zabrániť," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík.

Spáchala samovraždu

Osoba utrpela po zrážke s vlakom rozsiahle devastačné poranenia. Spočiatku bolo zrejmé len to, že ide o ženu. Podľa prvotných odhadov malo ísť o mladú ženu, či dokonca dievča.

Na miesto prišiel aj tunajší starosta, no až policajné vyšetrovanie s istotou potvrdilo totožnosť nebohej. Pod kolesami vlaku našla smrť 44-ročná Gabriela zo Stankovian.

"Išlo o ženu, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou spáchala samovraždu," tvrdí hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. Potom ako ženu zachytil vlak, jej už nebolo pomoci. Lekár mohol už len skonštatovať smrť. V dôsledku tejto mimoriadnej udalosti v úseku nehody približne hodinu nejazdili žiadne vlaky.

Ďalšiu hodinu a pol tu jazdili len po jednej traťovej koľaji a so zníženou rýchlosťou. "U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti prípadu preveruje Oddelenie železničnej polície Policajného zboru Vrútky," dodáva Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy