Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na druhý sviatok vianočný zhoreli v Kopčanoch dva domy
Zdielať na
Krimi

Na druhý sviatok vianočný zhoreli v Kopčanoch dva domy

KOPČANY / V piatok večer museli hasiči zachraňovať dva, vedľa seba stojace domy v Kopčanoch (okres Skalica). V jednom z nich vznikol požiar pri komíne.

"Susedia oproti hovorili, že bolo niečo s plynom, že plyn im zastavoval, nevieme," tvrdia susedia. Syn s matkou, ktorí boli v čase vypuknutia požiaru doma, počuli vraj len strašnú ranu. Malo to byť v priestore, kde mali kotol na vykurovanie. Oheň do pár minút zachvátil ich strechu. Otec rodiny sa až potom vrátil z práce.

"Keď prišli na miesto zásahu hasiči, boli v plameňoch dva rodinné domy, ktoré boli spojené, no a bola v plameňoch už celá strecha, ich zásah spočíval v tom, aby lokalizovali požiar a nerozšíril sa do interiéru domu," informuje riaditeľ OR HaZZ Ján Cvečka.

Rodina z Rumunska

Obe ohňom zasiahnuté strechy, zhoreli do tla. Príčinou skazy môže byť pravdepodobne vyhrievací kotol, no presné dôvody musí vyšetriť zisťovateľ príčin požiaru. Na mieste zasahovali hasičské jednotky zo Skalice, Senice ale aj dobrovoľníci z Kopčian. Jeden zo zhorených domov nebol obývaný a pri požiari sa nikto nezranil.

Podľa slov obyvateľov, mali rodine pôvodom z Rumunska, skontrolovať kotol na vykurovanie pred pol rokom. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy