Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bitka futbalistov s osadníkmi. Padli prvé tresty
Zdielať na
Krimi

Bitka futbalistov s osadníkmi. Padli prvé tresty

HUNCOVCE / Po veľkej bitke v obci Huncovce medzi futbalistami a obyvateľmi osady policajti upokojovali silné emócie niekoľko dní. Vtedy len málokto veril, že vinníkov potrestajú. Teraz už sú známe prvé tresty.

Pred marcovým treťoligovým zápasom medzi Huncovcami a Vysokými Tatrami to vyzeralo poriadne divoko. Pustili sa do seba osadníci a niektorí hráči. Deti z osady sa totiž hrali na ihrisku a odmietali odísť. "Nie sú oni prezidenti, aj my máme práva na ihrisko," myslí si jedna z obyvateliek osady.

Rozbíjali sa okná, hádzali sa kamene i sekery. Štyria ľudia skončili v nemocnici a bolo by ich viac, keby včas nezasiahli kežmarskí policajti.

Podľa osadníkov vášne rozpútal muž, ktorého nakrútili na mobil.Bol to vtedajší poslanec obecného zastupiteľstva. Vraj držal v ruke zbraň. Kvôli nemu odmietli osadníci púšťať deti do školy. "Keď bude mať pušku, postrieľa všetkých," vyjadrila vtedy obavy jedna z matiek. 

Báli sa o deti

Vyšetrovanie ale ukázalo, že nešlo o strelnú zbraň. Situácia v obci však bola po bitke napätá. S osadníkmi začali vyjednávať rómski špecialisti. Tým sa podarilo rodičov upokojiť.

Po bitke mnohí tvrdili, že za ňu potrestaný nikto nebude. Kežmarskí policajti však prípad definitívne uzavreli. Padli i obvinenia na konkrétne osoby.

Prvé tresty

"Vyšetrovanie bitky na ihrisku v Huncovciach ukončila polícia návrhom na podanie obžaloby voči šiestim osobám obvineným z prečinu výtržníctva. Jedna osoba už bola aj odsúdená," informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Odsúdený bol muž z osady. Podľa našich informácií dostal niekoľkomesačný podmienečný trest. Ďalší traja osadníci a dvaja muži z obce čakajú na rozhodnutie súdu. Medzi nimi je údajne i bývalý poslanec.

Starostu už vtedy celý incident veľmi mrzel. Keby sa hneď zavolala polícia, nemuselo podľa neho k ničomu dôjsť.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy