Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ján (†68) išiel z krčmy, našli ho v potoku
Zdielať na
Krimi

Ján (†68) išiel z krčmy, našli ho v potoku

UTEKÁČ / V potoku v obci Utekáč (okr. Poltár) našli mŕtvolu muža. Dôchodca padol do vody, keď sa vracal domov z pohostinstva. Za posledné tri týždne ide už o tretí podobný prípad v banskobystrickom kraji.

Dôchodca ležal v potoku tvárou dole. Vyzlečené mal nielen nohavice, ale aj spodnú bielizeň. Pred pádom do vody si chcel zrejme odskočiť a zapotácal sa.

Nikto si ho nevšimol

Okolo potoka prešlo niekoľko áut, nikto si muža nevšimol. Až okolo desiatej tadiaľ prešiel svedok, ktorý zavolal políciu. "Vytiahli sme ho pomocou hliníkových nosidiel, neskôr boli ešte dohľadané osobné veci," uviedol veliteľ hasičskej stanice v Poltári Ján Gordoš.

Ján zomrel neďaleko svojho bytu v malej vode. Rozrytá hlina na brehu nasvedčuje tomu, že sa ešte snažil vyškrabať von. "Ani jeden človek nemá takto zomrieť," myslí si suseda.

Zdravotné problémy alebo alkohol

Za tragickou smrťou dôchodcu môžu byť zdravotné problémy, ale aj alkohol. Ján bol častým návštevníkom pohostinstva v obci, ktoré je asi kilometer od miesta, kde býval.

Popíjal tam aj v osudný večer. Za stolom sedel údajne sám, dal si pivo a poldeci. Kedy presne odišiel, si ale čašníčka nevšimla. 

Pred takmer dvomi týždňami sa v potoku utopil aj 56-ročný Jozef z Nových Honov pri Lučenci. Taktiež sa podnapitý vracal domov zo zábavy.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy