Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zlodej sa tešil len päť minút. Extrémne rýchlo ho lapili
Zdielať na

Zlodej sa tešil len päť minút. Extrémne rýchlo ho lapili

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na Spiši sa lupič z ukradnutej kabelky tešil len päť minút, kým mu dali policajti na ruky želiezka. Mimoriadne im pri dolapení zlodeja pomohla práve okradnutá žena.

Mladá Novovešťanka sa vracala z práce domov. Tušila, že ju niekto sleduje. Cudzí muž ju sledoval. Na svoj nekalý čin využil opustenú prázdnu ulicu.

"Schytil mi kabelku.Keďže som ju nechcela pustiť, sotil ma. Spadla som na zem a on spadol spolu so mnou," opisuje incident okradnutá.

Rudňančan bol ale silnejší a tak s kabelkou ušiel. "Krádežou jej spôsobil škodu vo výške šesťdesiatpäť eur. Vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil už štyrikrát trestaného 27-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves," uviedol Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Pomohol rýchly opis

Keď policajti získali opis zlodeja, rýchlo ho dolapili. Nachádzal sa neďaleko miesta prepadu. Za päť minút nestihol lupič ani zistiť, čo kabelka obsahovala.

Mužom zákona pomohla okradnutá, ktorá Rudňančana detailne popísala. "Po takejto skúsenosti si už dávate pozor na všetko okolo seba. Na ľudí i okolnosti," priznáva žena.

Po extrémne rýchlom lapení je už v cele predbežného zadržania, kde čaká na rozhodnutie sudcu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy