Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Z vianočného posedenia do záchrannej akcie. Lekári ratovali zranených
Zdielať na

Z vianočného posedenia do záchrannej akcie. Lekári ratovali zranených

BARTOŠOVA LEHÔTKA / Lekári zo žiarskej nemocnice na tohtoročné posedenie pri vianočnej kapustnici tak skoro nezabudnú. Pokojný večer sa razom zmenil na záchrannú akciu. Rovno pred penziónom, kde sa stretli, sa stala hromadná nehoda štyroch áut. Lekári okamžite bežali zraneným na pomoc.

Autá do seba narážali jedno za druhým. Cestu smerom na Kremnicu tak za pár minút zapchali. Zranení sa snažili dostať z vozidiel von.

Lekárska pomoc bola na mieste prakticky okamžite, veď mali posedenie neďaleko. Tak, keď počuli rany, vymenili kapustnicu za biele plášte.

"S kolegom sme vytiahli z vozidla ťažko zraneného vodiča a poskytli sme mu prvú pomoc," hovorí zasahujúci lekár, ktorý len pár minút pred tým sedel s kolegami pri dobrom jedle.

"Pomohli sme pacienta naložiť do sanitky. Potom sme spravili veci, ktoré bolo nutné spraviť," dodáva hasič Miroslav Krajči.

Nepozornosť za volantom

Viacerí vodiči sa zranili. Ich stav ale nie je vážny. "Ľahšie poranenia utrpeli tri osoby," dodala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Nehodu, v ktorej do seba nabúrali štyri autá, zapríčinil dvadsaťjedenročný vodič svojou nepozornosťou. Narazil vo áut, ktoré stáli pred odbočkou a dávali prednosť protiidúcemu vozidlu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy