Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vibrátory a sex, súd v Bratislave sa nečakane zvrhol!
Zdielať na
Krimi

Vibrátory a sex, súd v Bratislave sa nečakane zvrhol!

BRATISLAVA / Striptíz, orál, vibrátory či lesbická šou. Tieto slová sa v stredu skloňovali vo všetkých pádoch na bratislavskom súde. Ide o prípad erotického salónu, v ktorom sa mali podľa prokuratúry privyrábať bývalí elitní policajti.

V bratislavskom Justičnom paláci pokračoval proces s bývalými kukláčmi, ktorí čelia obžalobe z kupliarstva. Prokuratúra viní jedenástich mužov. Medzi nimi sú aj deviati expolicajti. Niektorí sú obžalovaní aj zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, vydierania, či nedovoleného ozbrojovania.

Súd v stredu vypočul dve mladé ženy, ktoré v podniku Oáza neďaleko Senca v rokoch 2008 a 2009 pracovali ako spoločníčky. "Sme toho názoru, že trestná činnosť sa nestala a ani dnešnými výpoveďami nebola preukázaná," uviedol obhajca Peter Filip.

Sex nebol pravidlom

Jedna zo žien poprela svoju predošlú výpoveď pred vyšetrovateľom, že by v podniku poskytovala sexuálne služby. Druhá však naznačila, že k súloži mohlo dôjsť, ale nebolo to pravidlom.

Zákazníka sa totiž snažila vždy spracovať tak, aby sa uspokojil aj bez nej. Obe poškodené však podobne ako ďalšie spoločníčky na predošlých pojednávaniach popreli, že by im činnosťou podniku a jeho ľudí vznikla nejaká škoda. "Škoda nie je kľúčovým kritériom. Zaujímavé ale je, že ani jednej poškodenej ako ich uvádza prokuratúra, nebola žiadna ujma spôsobená," dodáva obhajca.

Kukláči vozili dievčatá

Kukláči mali podľa obžaloby v podniku zabezpečovať za určitú províziu ochranu a voziť dievčatá v prípade eskortu na určené miesto. Dozorujúci prokurátor sa k doterajšiemu dokazovaniu zatiaľ nevyjadruje.

Niektoré zdroje však naznačujú, že celá kauza vypukla len preto, že stál v pozadí podniku bývalý SISkár Michal Hrbáček. "Ak sa pozrieme po celom Slovensku, tak toto je asi jediný erotický salón, ktorý je predmetom trestného konania," dodáva Filip.

"Okresný súd Bratislava I. odročil proces na 11. marca," uviedol hovorca krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Ten bude pokračovať výsluchom ďalších svedkov. Senátu sa však nedarí dostať na lavicu svedkov posledné štyri dievčatá, ktoré v salóne pracovali.

Svedočné až ráno...

Rušno bolo aj na prvom pojednávaní v tejto kauze v marci 2013. "Bola v salóne nejaká pomôcka pre uspokojenie ženy. Viete, ja som už starý chlap,“ posmeľoval svedkyňu k výpovedi jeden z obhajcov Peter Filip.

Mladá žena z mesta na strednom Slovensku súdu opísala, ako sa pred klientami "hrajkali“ s vibrátorom. A tiež na otázku obhajoby odpovedala, v čom spočívala lesbo-šou.

"Pán doktor, do takých detailov nemusíme zachádzať,“ napomenul advokáta predseda senátu.

Masérka bez patričného masérskeho kurzu sa však v pojednávacej miestnosti rozpálila a dodala, že jej najobľúbenejšou položkou bola vírivka. Na podmienky pracovnej zmluvy sa už dobre nepamätala, no slečny vraj nedostávali plat každý mesiac, ale vždy ráno podľa výkonu.

Komická situácia nastala po konci výsluchu, po ktorom si mladá svedkyňa žiadala svedočné. "Ja vám ho však nevyplatím hneď,“ bránil sa sudca. Následne pojednávacou sálou preletelo: "Až ráno.“

VIAC ČÍTAJTE TU: Pikantný proces. Vypovedali expolicajti i bývalé prostitútky

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy