Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodič nedal prednosť tehotnej žene, skončila v nemocnici
Zdielať na

Vodič nedal prednosť tehotnej žene, skončila v nemocnici

ROŽŇAVA / Cesty v rožňavskom okrese sú zjazdné aj napriek tomu ale dochádza k dopravným nehodám. Tie stali na horskom priechode Soroška či v Rožňave.

Vodič, ktorý sa prevrátil na bok na horskom priechode Soroška, tvrdí, že ďalšie auto obiehalo autobus, ktorý mu išiel oproti. Vodič tak nemal možnosť sa mu vyhnúť a zabrániť čelnej zrážke. Dostal šmyk a auto sa stalo neovládateľným a skončilo mimo cesty.

"Vyletel mi spoza autobusu nejaký splašený šofér. Chcel som sa vyhnúť čelnej zrážke, dupol som na brzdy a auto sa mi otočilo. Skončil som prevrátený v priekope," hovorí vodič prevráteného auta. 

Hasiči z auta odpojili akumulátor a vykonali protipožiarne opatrenia. Keďže na cestu vytieklo väčšie množstvo oleja, hasiči ho posypali sorbčným materiálom a cestu vyčistili.

Ani autobus ani auto, ktorého obiehalo pri nehode nezastavilo. Skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna.

Vodič nedal prednosť

Ku ďalšej dopravnej nehode došlo na tomto mieste, a teda pri výjazde z Rožňavy v smere na Rimavskú Sobotu. Vodič tu pri vychádzaní z čerpacej stanice nedal prednosť v jazde tehotnej vodičke idúcej po hlavnej ceste.

Vodič do ženy narazil bočnou stranou auta, airbagy vystrelili ihneď. privolaní hasiči museli obidve vozidlá zabezpečiť. "Na autách sme vykonali protipožiarne zabezpečenie," uviedol veliteľ hasičov René Turenský.

Autá ostali zdemolované na hlavnom ťahu, cesta uzavretá nebola, dopravu riadili policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy