Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zvláštna nehoda. Šofér vyzeral ako po požití omamných látok
Zdielať na

Zvláštna nehoda. Šofér vyzeral ako po požití omamných látok

Poľský dôchodca sa zrejme omylom ocitol na slovenskej strane a jeho neplánovaná návšteva sa skončila dopravnou nehodou. Policajtom nevedel povedať, kto je, ani čo robí, dokonca netušil, že je na Slovensku.

Na začiatku to bola iba úplne obyčajná dopravná nehoda, ale to iba dovtedy, kým sa jeden z vodičov nezačal správať naozaj čudne. "Veď on je spitý, alebo neviem čo, je to vidno na ňom," hovorí šofér havarovaného auta.

Vôbec nebrzdil

Poliak má 82 rokov, kam  išiel a prečo bol na slovenských cestách, nevedel povedať. Bol dezorientovaný a zrejme po náraze stratil pamäť. No zdravotné problémy mohol mať ešte pred nehodou. Čudné je aj to, že za jeho stieračmi našli hasiči parkovací lístok ešte zo začiatku tohto roka.

Rodina z Lomničky viezla svoju tetu na pohotovosť, Poliak sa mal na nich vyrútiť z ostrej zákruty, podľa ich slov vôbec nebrzdil, ako keby ani nevedel, že sedí za volantom a šoféruje.

Otras mozgu

"Ja som išiel 40 alebo aj menej a on sa na mňa vyrútil," opisuje šofér havarovaného auta. Muž opitý nebol, aj keď miestami pôsobil.  Do opatery si ho potom zobrali záchranári. Tí ho odviezli do najbližšej nemocnice. Podľa našich informácii má otras mozgu.

"Bol hospitalizovaný v nemocnici. To, či výpadok pamäte bol spôsobený zranením  pri nehode alebo mal už predtým problémy, zatiaľ nevieme. O hospitalizácii poľského občana sme informovali poľské veľvyslanectvo," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy