Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Údajný šéf ukrajinskej mafie na Slovensku sa vyhýba súdu
Zdielať na
Krimi

Údajný šéf ukrajinskej mafie na Slovensku sa vyhýba súdu

BRATISLAVA / Proces s gangom obžalovaným z piatich vrážd okolo Volodymyra Yegorova, sa ťahá celé roky. Údajný šéf ukrajinskej mafie na Slovensku Yegorov, ktorý je od minulej jesene na slobode, si však opäť nenašiel cestu do bratislavského Justičného paláca.

Bývalý boxer Volodymyr Yegorov a ďalší traja muži z jeho ukrajinskej partie sa mali postaviť pred senát Krajského súdu v Bratislave.

Gang čelí obžalobe pre päť vrážd z minulosti. V tejto kauze už padlo v roku 2009 doživotie, no Najvyšší súd verdikt zrušil a nariadil vykonať nové dokazovanie. Yegorov strávil vo väzbe dlhých jedenásť rokov, čo vo svojom náleze kritizoval Ústavný súd. Vlani v septembri ho vyhostili na Ukrajinu.

"Obhajca na začiatku pojednávania hlavného súdu oznámil, že obžalovaný V.Y. je práceneschopný. Lekárske potvrdenie zašle súdu," potvrdil hovorca krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Neplatný pas a zdravotné problémy

Údajného šéfa ukrajinskej mafie na Slovensku v minulosti právoplatne oslobodili spod obžaloby v prípade dvoch ďalších vrážd. Na Okresnom súde v Trnave však prebieha proces v prípade vraždy spolumajiteľa erotického salónu neďaleko Galanty. Doposiaľ mu slovenská justícia dokázala len legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Za vývoz kradnutých áut do zahraničia si odsedel štyri roky.

Yegorova v minulosti opakovane prepustili z väzby a neskôr znova zadržali. Na to, aby sa teraz dostal pred slovenský súd, musí prekonať niekoľko administratívnych prekážok. V lete mu v účasti na pojednávaní bránil neplatný pas.

Pri poslednom v septembri sa rovnako ako teraz odvolával na zdravotné problémy. Napriek tomu trvá na svojej účasti na procese. "Senát zváži ďalší procesný postup v tejto trestnej veci," informoval Adamčiak.

Ďalší obžalovaný Vasyľ Popelič rovnako ako jeho údajný šéf nesúhlasí s tým, aby konanie pokračovalo v jeho neprítomnosti. Zvyšní dvaja muži naopak nevidia problém v tom, aby súd pokračoval bez nich. Senát odročil hlavné pojednávanie na neurčito.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy