Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Yegorov je na slobode, pustil ho súd!
Zdielať na

Yegorov je na slobode, pustil ho súd!

Údajný ukrajinský bos podsvetia Volodymyr Yegorov sa dostal na slobodu. Dnes o tom rozhodol Najvyšší súd SR. Informoval o tom denník Nový Čas na svojej internetovej stránke. Krátko po prepustení však nasledovalo ďalšie zatknutie...

Volodymyrovi Yegorovovi a ďalším trom údajným členom gangu súd vymeral neprávoplatné a dnes už zrušené tresty doživotia Krajský súd v Bratislave 27. februára 2009. Obžaloba im pripisovala vraždy štyroch Ukrajincov a jedného Slováka z konca 90. rokov minulého storočia.

Prepustili a znova zadržali

Podľa denníka Nový Čas Yegorov opustil brány väznice a následne ho opäť policajti zadržali. "Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru osobu zadržali. V súčasnosti prebiehajú úkony trestného konania. Ako náhle to procesná situácia dovolí poskytneme verejnosti bližšie informácie," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Volodymyr Y. by sa pravdepodobne nemal slobodne pohybovať po Slovensku, pretože ešte v roku 2010 bol z našej krajiny administratívne vyhostený a rozhodnutie zrejme stále platí. Volodymyr Y. by sa v takom prípade mohol ďalej zdržiavať na Slovensku len vtedy, ak by napríklad podal sťažnosť voči vyhosteniu alebo by ho polícia znova obvinila v inej kauze a súd by naňho uvalil väzbu.

Vražda aj obchod s drogami

Išlo o členov ich skupiny, ktorí sa stali pre nich nepohodlní. Títo muži na čele s Jevgenijom K. vraj mali na starosti vyberanie výpalného. Okrem iného boli členovia gangu obžalovaní z nedovolenej výroby a obchodovania s drogami, nedovoleného ozbrojovania, falšovania a pozmeňovania verejnej listiny. Súdny spis, ktorý zachytáva údajnú trestnú činnosť gangu Volodymyra Yegorova, obsahuje 16 zväzkov a takmer 4 000 strán.

Telo našli po piatich rokoch

Bratislavská krajská prokuratúra obžalovala štvoricu z viacnásobnej vraždy členov gangu v decembri 2005. Dve telá sa našli náhodne, pár týždňov po vražde v Stupave, a ďalšie objavili až po piatich rokoch po výpovedi utajeného svedka v Jablonici. Volodymyr Yegorov figuroval aj v menšom prípade trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ktorý súvisí s kradnutými autami. V tom ho už právoplatne odsúdili a trest si odpykal počas väzby.

Posledný súd odročený

Senát Krajského súdu v Bratislave mal 13. februára pojednávať v prípade niekoľkých vrážd gangu Volodymyra Yegorova. Ten bol vo väzbe už deviaty rok. Eskorta síce Ukrajinca predviedla, no pojednávanie sa opäť nezačalo a sudca ho musel odročiť. Pozrite si reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy