Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Patrik chcel okradnúť vlastnú matku, hrozí mu väzenie
Zdielať na

Patrik chcel okradnúť vlastnú matku, hrozí mu väzenie

SNINA / Syn chcel okradnúť vlastnú matku. Tej sa duchaprítomne podarilo zo spoločnej domácnosti ujsť. Jej synovi Patrikovi za to hrozí až dvanásťročný pobyt za mrežami.

Päťdesiatosemročná Anna býva v jednej domácnosti spolu so svojím synom. Ten ju údajne chcel okradnúť a vyvolal u nej takú obavu o život, že naňho zavolala políciu. Tridsaťsedemročný Patrik strávil dve noci v policajnej cele. Napokon sa postavil pred sudcu.

Syn mal pýtať od matky peniaze s tým, že ak mu ich nedá, tak jej fyzicky ublíži. Dokonca sa jej pritom mal vyhrážať, že ju zabije.

"Žena útočníkovi povedala, že ju môže aj zabiť, ale peniaze od nej nedostane," potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Skončil vo väzbe

Pod rôznymi zámienkami sa žene zo spoločnej domácnosti podarilo ujsť. Neváhala a zavolala políciu. Muži zákona Patrikovi obmedzili osobnú slobodu. Sudca ho poslal do ústavu na výkon väzby.

Patrik má na krku zločin lúpeže. Keďže sa mal skutku dopustiť na vlastnej matke, teda na chránenej osobe, hrozí mu zvýšená trestná sadzba, a to väzenie na dvanásť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy