Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na jednej koľaji sa ocitli dva vlaky, môžu za to zlodeji
Zdielať na

Na jednej koľaji sa ocitli dva vlaky, môžu za to zlodeji

KRIVÁŇ / Na rovnakej koľaji v stanici Kriváň pri Detve sa ocitli dva protiidúce vlaky. Na trati nefungovalo zabezpečovacie zariadenie, ktoré by na nebezpečenstvo včas upozornilo. Podľa železníc za to môžu zlodeji, ktorí ukradli káble.

Rýchlik sa k stanici blížil po tej istej koľaji, na ktorej stál aj protiidúci vlak. Našťastie si rušňovodič nebezpečnú situáciu včas všimol. "Rušňovodič rýchlika si všimol, že vošiel na nesprávnu koľaj podľa postavených výhybiek," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

Porucha

Nikto z cestujúcich sa nezranil. Jednou z príčin mimoriadnej udalosti je podľa železníc porucha na zabezpečovacom zariadení na trati. Keby fungovalo, rušňovodiča by včas upozornilo na hroziace nebezpečenstvo.

Rýchlik by stihli včas dostať na inú koľaj. Za to, že nefungovalo zariadenie môžu zrejme zlodeji, ktorí v noci ukradli prepojovacie laná a tie sa podpísali pod poruchu zabezpečovacieho zariadenia.

"Zlodeji priamo ohrozili bezpečnosť železničnej premávky. Uvedená krádež sa zopakovala už niekoľkýkrát. Polícii sa páchateľa podarilo tentokrát chytiť," dodala Pavlíková.

Meškanie 300 minút

"Čo ja viem, tak to bolo tento rok už piatykrát. Zrejme im nezáleží na ľudských životoch," hovorí jedna z cestujúcich.

Pre mimoriadnu udalosť meškali tri vlaky takmer 300 minút. Policajti a znalci musia počas vyšetrovania zistiť odpoveď na to, prečo sa vlaky v prvom rade ocitli na rovnakej koľaji. "Nie je vylúčené, že vec prekvalifikujeme na trestný čin," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy