Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chrobák rozdrvil traktor, šofér skončil v nemocnici
Zdielať na

Chrobák rozdrvil traktor, šofér skončil v nemocnici

KOMÁRNO / Kombinácia tmy, mokrej cesty a rýchleho a pomalého vozidla môže mať fatálne následky. Zrážka Volkswagenu chrobák s traktorom sa skončila prevrátením stroja, ktorý sa zlomil na dve časti. Vodič auta tvrdí, že videl len výstražný trojuholník.

"Po tom, ako chrobák vrazil do traktora, ten sa prevrátil na bok a rozlomil sa na dve časti," opisuje majiteľ traktora. Traktorista odbáčal z cesty vľavo na pole, ešte aj po šiestej zbierali a odvážali kukuricu. Náraz Volkswagenu, idúceho za ním, prevalil poľnohospodársky stroj. Osobné auto skončilo v priekope.

Pomliaždeniny

"Len hovorili, že ako z akčného filmu. Keď som otvoril oči, že zomrieť nemôžem, lebo môj syn bude mať 2 roky teraz vo štvrtok, tak tam musím ísť," povedal vodič zlomeného traktora.

Na mieste ihneď zastavila okoloidúca sanitka, traktoristu, ktorý, ako dodatočne vyšlo najavo, utrpel len pomliaždeniny, okamžite odviezla do nemocnice. "Podľa mňa neprimeraná rýchlosť jazdy a nebude to traktorom, ktorý ide 25 maximálne 30," povedal kolega traktoristu.

Zátarasa

Vodič osobného auta vraj na tmavej ceste videl pred sebou výstražný trojuholník. Myslel si, že na ceste je nejaká prekážka. "Ja som si myslel, že buď opravovali cestu, alebo nejaká cestná zátarasa je tu, a dal som sa na predbiehanie," opisuje vodič osobného auta.

Brzdové svetlá aj smerovky traktora fungovali bezchybne aj po náraze. "Vždy dávam, pozor, aj teraz, preto som dával smerovku už  500 metrov predtým, lebo vidím, že xenóny idú, ja tiež mám dobré auto a treba na to dávať pozor, ale toto určite nebola moja vina," myslí si vodič rozloemného traktora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy