Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Odvolací proces s piťovcami pokračuje v stredu
Zdielať na

Odvolací proces s piťovcami pokračuje v stredu

BRATISLAVA / Megaproces s údajným gangom Piťovcov vstupuje do záverečného dejstva. V utorok sa postavili pred Najvyšší súd. Tresty a vinu odmietajú. Prokurátor naopak žiada prísnejšie tresty.

Za mimoriadne bezpečnostných opatrení sa na Najvyššom súde začalo odvolanie vo veci údajných členov bratislavského gangu.

Prítomní boli trinásti obžalovaní, medzi nimi nechýbal Juraj Ondrejčák zvaný Piťo. Ten naďalej odmieta výpovede korunných svedkov o založení alebo členstve v zločineckej skupine.

Podľa jeho slov neboli a nemohli byť svedkami žiadneho zločinu, ktorý by spáchal. Odvtedy uplynuli tri roky. Súd v kauze konal takmer rok. Skupina mala podľa prokuratúry organizovane páchať  drogové delikty, výpalníctvo,vydieranie, či zločiny nedovoleného ozbrojovania.  

Štyria na slobode

Všetci obžalovaní svoju vinu popierajú. Požadujú, aby ich Najvyšší súd oslobodil. "Nakoľko nebolo preukázané, že by spáchali skutky uvedené v obžalobe. Takisto bolo porušené právo na spravodlivý proces," uviedol advokát.

Voči rozsudku sa odvolal aj prokurátor. Nepáčilo sa mu, že v máji súd v Pezinku štyroch členov oslobodil. Prokuratúre sa rovnako zdali tresty v rozmedzí 1 až 24 rokov, pre ďalších 14tich odsúdených údajných zločincov, nízke.

Pozrite si priloženú reportáž:

"S niektorými trestami sme spokojní, v niektorých prípadoch sa nám zdá, že tam bola tá trestná činnosť podkvalifikovaná," uviedol prokurátor

Sudca Najvyššieho súdu odročil pojednávanie na stredu na deviatu hodinu, kedy by mohlo padnúť rozhodnutie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy