Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Čierna vdova útočila kyanidom, zabila siedmich partnerov
Zdielať na

Čierna vdova útočila kyanidom, zabila siedmich partnerov

TOKIO / Japonská polícia v stredu zadržala šesťdesiatsedemročnú milionárku Čisako Kakehi pre podozrenie, že jedom zavraždila svojho posledného manžela. Súčasne začala vyšetrovanie smrti jej šiestich predošlých partnerov, píše britský Telegraph.

Prípad "čiernej vdovy" zaplniltitulné stránky japosnekj tlače. Žena vďaka dedičstvu a vyplácaniu životných poistiek po svojich zosnulých partnerov nazhromaždila vyše osemstomiliónov jenov (takmer 5,5 milióna eur). Vdova však toto tvrdenie odmieta. 

"Nikoho som nezabila," citovala polícia vyjadrenie podozrivej. "Ani neviem, ako niekoho zabiť. Netuším, odkiaľ sa vzal ten kyanid," dodala.

Polícia začala vdovu vyšetrovať po smrti jej sedemdesiatpäťročného manžela Isaa Kakehiho. Ten skolaboval v ich spoločnom dome v meste Muko len mesiac po ich svadbe, píše britský Telegraph.

Okamžite ho previezli do nemocnice, kde skonal. Pitva odhalila, že mal v tele stopy vysoko toxického kyanidu.

Reštauračné jedlo

Len tri mesiace pred smrťou Isaa pritom Kakehi mala iného partnera. Tomu sa urobilo nevoľno potom, čo spolu jedli v reštaurácii. Zomrel.

V marci 2012 vtedajší snúbenec japonskej vdovy prišiel o život, keď spadol zo svojej motorky v Osake. Príčinou smrti bol infarkt. Pri pitve mu však odobrali vzorku krvi, v ktorej sa potvrdila prítomnosť kyanidu.

Prvý manžel Kakehi zomrel v roku 1954. Mal len 54 rokov. Druhého manžela si našla cez zoznamovaciu kanceláriu. Zomrel vo veku 69 rokov na infarkt. Tretí manžel zomrel v roku 2008 a o rok neskôr partner "čiernej vdovy" zomrel vraj na rakovinu.

Ak sa preukáže, že vdova mala prsty v smrtiach svojich partnerov či manželov, čaká ju trest smrti.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy