Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Pervitínoví díleri na slobode, sudca ich pustil na písomný sľub
Zdielať na

Pervitínoví díleri na slobode, sudca ich pustil na písomný sľub

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja spoločníci z firmy v Banskej Bystrici sa mali živiť predajom drog. Kukláči ich zadržali počas razie. V ich lusuxnom porsche našli pervitín, váhy na váženie drogy a peniaze. Napriek obvineniam sú obaja na slobode.

Kukláči si na lusuxné športové auto počkali priamo pred firmou, kde obaja obvinení podnikajú. Krátko pred polnocou ich prekvapili.

Jozef s Romanom už len sledovali, ako im muži zákona prehľadúvajú auto. Pes vycvičený na hľadanie drog označil miesto, kde drogy ukrývali.

Ampulky so zatavenou látkou našli aj u jedného z podnikateľov. V aute boli striekačky, väčšie množstvo peňazí a váhy na váženie drog.

Muži okamžite putovali do policajnej cely. "Obvinili ich z drogovej trestnej činnosti," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Dvadsaťšesť gramov

Pri razii našli celkovo dvadsaťšesť gramov zmesi, ktorá je hlavnou účinnou látkou takzvaného pervitínu. "Muži získavali drogy a ďalej ich predávali," dodala Kováčiková.

Podnikatelia skončili na okresnom súde. Hoci zaistili drogy a boli vznesené vážne obvinenia, sudca prijal ich písomné sľuby a sú tak stíhaní na slobode.

Počas celého vyšetrovania sa však podnikatelia budú musieť dvakrát mesačne hlásiť u probačného úradníka. Sudca im zakázal požívať návykové látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy