Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nákladiak sa zrazil s osobným autom, na vine je zúžená cesta
Zdielať na

Nákladiak sa zrazil s osobným autom, na vine je zúžená cesta

RUDŇANY / Igor Riz jazdil dvadsať rokov bez nehody. Dodnes. S nájkladným autom bežne rozvážal čerstvé potraviny, kým doňho v Rudňanoch (okres Spišská Nová Ves) nenarazila Fabia. Manželka šoféra, ktorý nehodu pravdepodobne spôsobil, skončila v nemocnici.

Rudňančania v utorok čakali na čerstvé potraviny o čosi dlhšie. Príčinou bola dopravná nehoda, ktorá zabrdzila rozvoz tovaru len pár metrov od obchodu. Osobné auto vrazilo do nákladiaku.

"Počuli sme len náraz, ktorý sa silno ozýval. Tentokrát to ale bolo ďalej. Naposledy nám tu plot robúral," opisuje svedok nehodu.

Miestni vedia, že pri obecnom úrade je zúžená cesta, kde vedľa seba len s ťažkosťami prejdú dve osobné autá. Vodič Fabie je síce z Rudňan, no keď si všimol nákladiak, nemohol už zrážke zabrániť.

"Išiel som pomaly po svojej strane. On išiel oproti. Zrazu vybočil vľavo. Bol to len moment," opisuje situáciu Igor Riz.

Skončila v nemocnici

Fabia bola plná ľudí. Z rozbitého auta však všetci vyšli po vlastných, no o vodičovu manželku sa museli postarať záchranári.

"Pacientku hospitalizovali s ľahšími zraneniami. Momentálne je jej stav stabilizovaný," uviedol Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia.

"Príslušníci urobili protipožiarne zabezpečenie vozidla a po zadokumentovaní nehody policajným zborom vozovku spojazdnili," ozrejmil veliteľ zásahu Peter Laznia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy