Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nebezpečný únik plynu na stavenisku, evakuovali bytovku
Zdielať na
Krimi

Nebezpečný únik plynu na stavenisku, evakuovali bytovku

STUPAVA / V bývalej cementárni v Stupave unikal plyn. Hrozilo nebezpečenstvo výbuchu a keďže k nehode došlo v bezprostrednej blízkosti bytovky, museli obyvateľov dostať do bezpečia.

K úniku plynu došlo na stavbe bytových domov na Cementárenskej ulici. Na miesto hneď dorazili dve posádky hasičských áut.

Ventil na prípojke

Plyn začal unikať pod zaparkovaným bagrom. Jeho vodič sa zrejme so strojom presúval po stavenisku a zachytil plynovod, ktorý viedol priamo pod bagrom. Pravdepodobne utrhol ventil na prípojke.

Keďže hrozilo nebezpečenstvo výbuchu museli obyvateľov vedľa stojacej bytovky dostať do bezpečia. "Hasičská jednotka bola privolaná k úniku plynu, kde zasahovalo osem hasičov," informuje veliteľ hasičov Marián Gonda.

Evakuácia

Na miesto vyslali aj pracovníkov plynární. Tí mali problém nájsť hlavný uzáver plynu, keďže išlo o pôvodné staré potrubie. Podľa našich informácií sa unikajúci plyn podarilo zastaviť za hodinu.

Aby na stavenisku nedošlo k výbuchu, pre prípad vypli aj elektrinu. Dovtedy hasiči zabraňovali prípadnému hroziacemu nebezpečenstvu. Stavenisko bytového domu patrí trnavskej spoločnosti, ktorej vznikla zatiaľ nevyčíslená škoda. Mestskí, štátni policajti aj hasiči evakuovali do bezpečia 1 blok.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy