Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zrážku auta s kamiónom neprežil mladý vodič
Zdielať na
Krimi

Zrážku auta s kamiónom neprežil mladý vodič

KOŠICE / Na hlavnom ťahu z Rožňavy do Košíc pri odbočke do obce Dvorníky sa v noci zo štvrtka na piatok stala tragická nehoda. Na ceste sa čelne zrazil kamión s Audi. Vodič osobného auta silnú zrážku neprežil.

Nehoda sa stala krátko po polnoci. Vodič Audi a jeho spolujazdec išli smerom do Košíc. Cestu im skrížil ukrajinský kamión.

"Po našom príchode tu bola záchranná služba. Vodič osobného motorového vozidla bol vo vozidle, nejavil známky života,"
informoval veliteľ zásahu Mirolsav Hric.

Čelný náraz bol taký silný, že vodičova strana auta zostala úplne zdemolovaná. Kabínu kamióna otočilo až do poľa."Ihneď sme začali vyberať spolujazdca, ktorý mal ťažké zranenia.
Bol odvezený na vyšetrenie do nemocnice,"
povedal Hric.

Do nemocnice odviezli aj Ukrajinca, ktorý zrejme nehodu zavinil. "Bol mimo kamióna a bol v šoku. Sťažoval sa na bolesti hrudníka," vysvetlil Hric.

Dva až päť rokov

"Vyšetrovateľ Policajného zboru už obvinil tridsaťtriročného občana Ukrajiny z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Cestu na pol hodinu úplne uzavreli, kým policajti nehodu zdokumentovali. Následne regulovali dopravu v jednom jazdnom pruhu.

Dychová skúška na zistenie požitia alkoholu u vodiča kamióna bola negatívna, a u vodiča Audi bola nariadená pitva.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy