Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hrôzostrašná nehoda pri Trenčíne. Kamión skončil v priekope
Zdielať na
Krimi

Hrôzostrašná nehoda pri Trenčíne. Kamión skončil v priekope

TRENČÍN / Prevrátený kamión v priekope za zvodidlami videli v stredu ráno vodiči na diaľnici pri Trenčíne. Šofér z Poľska podľa všetkého precenil svoje schopnosti a za volantom zaspal. Cisterna, v ktorej prevážal hektolitre tekutého cementu, našťastie nápor po prevrátení vydržala. Napriek tomu, zostala na ceste poriadna spúšť.

Nehoda sa stala na diaľnici D1 v smere do Bratislavy na úrovni mesta Trenčín. Štyridsapäťročného kamionistu z Poľska zmohol asi o tretej nadránom mikrospánok.

Na výjazde z diaľnice nabehol na zvodidlá, čo ho zrejme prebralo a začal brzdiť, no bolo už neskoro. Niekoľkotonový kolos sa obtrel o stĺp privádzaču, ktorý síce nápor ustál, no neovládateľný kamión sa následne prevrátil do priekopy.

Šťastie v nešťastí

Cisterna, ktorá bola plná tekutého cementu, sa nepoškodila. Vodič mal šťastie aj v tom, že zo zdemolovanej kabíny vyšiel po svojich a dokonca neutrpel ani škrabanec.

Na kamióne utrhlo okrem pneumatiky aj šestolitrovú nádrž s naftou. Na mieste zasahovali hasiči, policajti i cestári. Vodič alkohol pred jazdou nepil. Škody spôsobené nehodou sa aj vzhľadom na totálne zničený kamión budu rátať v desiatkach tisícoch eur.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy