Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Expolicajta Antošku zradil komplic. Na súde povedal všetko
Zdielať na

Expolicajta Antošku zradil komplic. Na súde povedal všetko

ŽILINA / Na žilinský okresný súd opäť predviedli Jána Antošku. Bývalý policajt je obžalovaný z lúpežných prepadov v Liptove. Potom, čo ho jeden z komplicov zradil a začal spolupracovať s políciou Antoška zmizol. Skrývať pred spravodlivosťou sa mu darilo takmer rok. Začiatkom augusta postavil na nohy stovky policajtov, keď sa v dome svojich rodičov zabarikádoval.

V pondelok na hlavnom pojednávaní vypovedal korunný svedok ktorý sa spolu s Jánom Antoškom mal zúčastniť na všetkých štyroch lúpežiach.

Po dlhom čase sa tak pozrel do tváre dvom kamarátom, s ktorými pred viac ako rokom mal lúpežne prepadnúť poštové vozidlo a tri predajne potravín v na Liptove.

Kým ten prvý si po uzavretí dohody s prokurátorom už odpykáva takmer päťročný trest, druhý lupič nie je zatiaľ ani obžalovaný.

"V jeho prípade je zatiaľ odložené vznesenie obvinenia a po právoplatnom skončení veci bude rozhodnuté o ďalšom postupe," informoval prokurátor Milan Cisárik. "Výpoveďou nie som prekvapený. Svedok len dodržal dohodu, ktorú uzavrel s políciou," povedal obhajca Jiří Martaus.

Všetko prezradil

Pred senátom svedok podrobne popisoval priebeh všetkých lúpeží tvrdil, že organizátorom mal byť expolicajt Ján Antoška. Po poslednej lúpeži vo Važci  keď ho už doma čakali policajti všetkých svojich komplicov zradil. "Myslím si, že to je jasné, no za cenu osobnej slobody," tvrdí Martaus.

"V tomto prípade ide o štandardný postup, kde osoba, ak spolupracuje s políciou, jej môže byť znížený trest," vysvetlil Cisárik.

Ján Antoška po udaní zmizol a takmer rok pred spravodlivosťou unikal, zadržali ho až v auguste v dome jeho rodičov v Liptovskom Mikuláši po jedenásťhodinovej dráme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy