Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Polícia zadržala migrantov aj taxikára, ktorý ich mal viesť
Zdielať na

Polícia zadržala migrantov aj taxikára, ktorý ich mal viesť

HUMENNÉ / Policajti vyzbrojení od hlavy po päty. Tak to v noci vyzeralo za Humenným v smere na Sninu. Pred kukláčmi totiž utekali nelegálni migranti. Pravdepodobne ich do Humenného priviezol sninský taxikár. Aj ten nakoniec skončil v rukách polície.

Nelegálnych migrantov, muža a ženu, našli policajti v kríkoch medzi Humennám a hažínom nad Ciorochou.

Taxikár ich mal vyložiť na okraji mesta. Polícia ich hľadala v blízkosti čerpacej stanice. Zrejme dezorientovaní migranti neušli do mesta, ale tým smerom, z ktorého prišli, teda naspäť na Sninu.

"Pochybujem, že by išli za tým, aby niekoho ohrozili. Proste idú, aby si zlepšili život," hovorí obyvateľ Hažína nad Cirochou Jozef.

Žena je podľa zdroju TV JOJ Afgánka, príslušnosť muža úrady zatiaľ nepotvrdili. "Môžem potvrdiť, že prípadom sa zaoberá Úrad hraničnej a cudzineckej polície," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Zadržali taxikára

Na autobusovej zastávke v Hažíne nad Cirochou zaistili policajti hraničnej a cudzineckej polície sninského taxikára. Peňaženku a niekoľko mobilov vyložil na kapotu a ukrýval sa v aute. Podľa našich informácií je podozrivý z prevádzačstva. "Robil to už dlhšiu dobu," tvrdí obyvateľ obce.

"Vo veci prebieha vyšetrovanie k procesným úkonom, preto konkrétnejšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," dodala Baloghová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy