Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nejazdite opití, vyzýva opitý svedok nehody
Zdielať na

Nejazdite opití, vyzýva opitý svedok nehody

BANSKÁ BYSTRICA / Žena, ktorá havarovala cez týždeň v Banskej Bystrici s dve a pol promile alkoholu v krvi už čelí trestnému stíhaniu. Ide o vodičku, ktorá si po oslave išla vraj len zaparkovať auto na iné, bezpečnejšie miesto. Žena má pracovať na Krajskom súde v Banskej Bystrici.

"My keď sme prišli na miesto nehoda už bola uskutočnená," povedal na mieste nehody svedok.

VIAC ČÍTAJTE TU: Vodička s 2,5 promile rozbila auto, svedkovia nevládali stáť...

2,5 promile

Vodička, ktorá skončila na chodníku v stĺpe mala 2,5 promile alkoholu v krvi. Ide o úradníčku z banskobystrického krajského súdu.

"O tejto skutočnosti nás zamestnankyňa neinformovala. Ak sa preukáže, že štátna zamestnankyňa bude obvinená z úmyselného trestného činu, vedenie Krajského súdu príjme príslušné opatrenia," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Rok za mrežami

Dnes už je isté, že súdna úradníčka sa trestnému stíhaniu nevyhne. Podľa polície vodičke hrozí ročné väzenie.

Je obrovskou náhodou, že dvojica podgurážených mužov v dobrej nálade bola v osudný večer pri nehode ako prvá. Michal sa do redakcie spravodajstva TV JOJ ozval potom, čo našiel zábery z nehody na sociálnej sieti, kde to videli tisícky ľudí.

"Ona chcela ešte naštartovať, aby jej auto nepoškodili," tvrdí Michal. "Radšej treba ísť pešo v takom stave. Určite nie šoférovať," dodáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy