Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
V Lackovciach ležala pri ceste vychudnutá krava, chodili okolo deti
Zdielať na

V Lackovciach ležala pri ceste vychudnutá krava, chodili okolo deti

LACKOVCE / V obci Lackovce leží pri ceste už niekoľko dní bezvládna a na kosť vychudnutá krava. Miestni hovoria, že zviera trpí už niekoľko dní.

Obyvatelia Lackoviec (okr. Humenné) vravia, že krava pri ceste trpí už niekoľko dní. Leží navyše na mieste, kade chodia deti na ihrisko. "Mne sa z toho trasie žalúdok," hovorí starostka obce Lackovce Ľuboslava Hoferiovcá.

Leží pri ceste

"Zopár dní tu leží. Chodime tade na ihrisko," hovorí miestny obyvateľ. Ľudia, ktorí bývajú vedľa družstva sú znepokojení. Netušia, či zviera nie je choré a prečo vlastne leží v tráve pri ceste.

"Krava je buď chorá alebo poranená. Nemôže sa postaviť a zaživa ju žerú psy," napísal čitateľ v e-maili.

Podnikateľ, ktorému krava patrí si priznal, že ju mohol dať utratiť už skôr, no vraj ju liečil veterinár a tak veril, že sa ešte postaví na nohy. "Je vysilená po otelení, no a už bola slabá a spadla. Už nemá šancu, ešte včera sme ju dvíhali ale dnes vidím, že nič," tvrdí majiteľ družstva Miroslav Kuruc.

Sloboda zvierat: majiteľ pochybil

"V tomto prípade určite majiteľ pochybil a ja si myslím, že by mal byť potrestaný. Pokiaľ je o zviera choré, má ho dať liečiť. Ak sa už liečiť nedá, tak ho má dať humánne uspať," uviedla Veronika Čavisová zo Slobody zvierat.

"Myslel som, že v pondelok sa utratí a voláme kafilériu. Odnesieme ju teraz," dodal majiteľ družstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy