Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Šali našli v byte zastrelenú Martu (†70) a Antona (†46)
Zdielať na

V Šali našli v byte zastrelenú Martu (†70) a Antona (†46)

ŠAĽA / Šokujúca tragédia sa stala v sobotu v Šali. V byte na piatom poschodí našli predpoludním zastrelenú ženu (70) a jej syna (46). Všetko vyzerá tak, že zo zbrane strieľala dôchodkyňa. Najskôr zavraždila Antona a potom zbraň obrátila proti sebe.

Matku so synom tri dni nikto nevidel a neotvárali ani byt. Pomoc údajne zalarmovala žena, u ktorej bývali v prenájme. Byt, bol zamknutý z vnútra a na dverách retiazka. "Bola tu majiteľka bytu, že musia otvoriť, lebo sa nikto neozýva," hovorí suseda.

"Po príchode na miesto sme byt otvorili pomocou hydraulického zariadenia," uviedol veliteľ zásahu Ivan Sedlák.

Zbraň na hrudi

Anton ležal na posteli v obývačke a mal ranu v zátylku, u mamy Marty išlo o strelnú ranu na čele. Zbraň vraj našli položenú na jej hrudi. Policajti niekoľko hodín v byte zaisťovali stopy. "Neviem si vysvetliť, čo sa udialo. Boli to milí a zlatí ľudia," hovorí jeden z obyvateľov paneláku.

Podľa našich informácií mala zavraždiť svojho syna matka jednou ranou z pištole. Následne spáchala samovraždu. "Polícia začala trestné stíhanie pre zločin vraždy a usmrtenia," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Renáta Čuháková.

Finančné problémy

Zbraň, ktorou boli matka a syn zastrelení, mal Anton v legálnej držbe. Robil v bratislavskej v bezpečnostnej službe.

Byt, v ktorom mama so synom bývali zhruba sedem rokov, vraj dlhšie neplatili a mali sa vysťahovať. Toto môže byť aj dôvod toho, čo sa stalo. Žiadny list na rozlúčku, alebo niečo čo by vysvetľovalo túto tragédiu však nenechali. Podľa miestnych mali finančné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy