Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kauza Anjel smrti je opäť na súde
Zdielať na
Krimi

Kauza Anjel smrti je opäť na súde

BRATISLAVA / Prípad zdravotníka Jaroslava D., ktorý dostal od médií prezývku Anjel smrti, znovu rieši Okresný súd Bratislava I. Ten už obžalovanému dvakrát vymeral za úmyselné usmrtenie pacientky dvadsaťročný trest. Krajský súd však prípad v lete znovu vrátil na okresný súd s tým, aby vypočul niektorých svedkov.

Súd si vo štvrtok vypočul troch svedkov - staničnú sestru, lekára a lekárku. Hovorili najmä o systéme, ako sa podávajú lieky a ako funguje oddelenie, na ktorom sa prípad odohral.

Dvaja ďalší svedkovia na pojednávanie neprišli. Vypovedať by mali nabudúce, pričom obhajca navrhol vypočuť aj vedúcu dennej zmeny sestier a tiež vrchnú sestru. Proces by mal pokračovať 18. decembra.

Po druhý raz odsúdil okresný súd Jaroslava D. tento rok v apríli. Súd ho uznal vinným z úmyselného usmrtenia pacientky a poslal do väzenia na dvadsať rokov. Rozhodnutie napadol obhajca na krajskom súde.

Rozsudok bol zrušený

Prvý rozsudok v tejto kauze, ktorý bol tiež zrušený, padol v máji 2013. Jaroslav D. podľa obžaloby v júni 2011 na bratislavských Kramároch podal smrteľnú dávku lieku na tlak 63 ročnej pacientke.

Preverovali sa aj ďalšie prípady úmrtí pacientov v trenčianskej nemocnici, kde obžalovaný pracoval v minulosti. Podozrenia sa nepotvrdili.

Zdielať na

Najčítanejšie správy