Skoro jasno
18°
Bratislava
Polícia pátra po dvojnásobnom vrahovi Szabóovi
Zdielať na

Polícia pátra po dvojnásobnom vrahovi Szabóovi

BRATISLAVA / Po doživotne odsúdenom zločincovi Štefanovi Szabóovi od pondelku pátra polícia už v dvadsiatichpiatich európskych krajinách združených v Schengenskom priestore. Dvojnásobný vrah pumpárov zmizol a evidentne sa vyhýba spravodlivosti. Hoci ho v stredu Najvyšší súd právoplatne odsúdil na doživotie s termínom nástupu "ihneď", vrah vo väzení stále nie je.

Štefan Szabo dlhú dobu manipuloval nielen so svojimi veriteľmi, ktorých následne zavraždil, ale sebavedomo klamal aj v máji, keď sa po chybe súdov dostal na slobodu z vyšetrovacej väzby. Sľuboval, že na slovensku zostane a nebude sa skrývať.

Chladnokrvný vrah nám zoči voči tvrdil, že po prípadnom právoplatnom odsúdení sám dobrovoľne nastúpi do väzenia. Skutočnosť je iná,  dvojnásobný kat pumpárov Andreja Wolfa, Tibora Kováča a hlavný podozrivý zo zmiznutia svojej kolegyne Ivety Částovej z predajne potravín Pokrok na Račianskej ulici, do väzenia od minulej stredy nenastúpil.

Kde sa Szabó nachádza, údajne nevie ani jeho rodina, advokát, súdy ani polícia. Tá už ale začala konať. "Polícia dnešným dňom (pondelok pozn. red.) dostala príkaz na dodanie hľadanej osoby do výkonu trestu odňatia slobody," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Nevedia o ňom

Hoci polícia už minulý týždeň na žiadosť súdu raz hľadala Szabóa na adrese trvalého pobytu, neuspela. Manželka ani syn ho vraj nevideli posledných desať dní.  "Následne bolo po hľadanom vyhlásené pátranie, ktoré je platné v krajinách schengenského priestoru," oznámila Kredatusová.

Dá sa očakávať, že sa nakoniec naplní neblahý scenár, ktorý predpovedali príbuzní zavraždených pumpárov, a to, že Szabó pred spravodlivosťou utečie.

Ak Szabóa polícia nenájde, slovenské orgány budú musieť na zločinca vydať aj medzinárodný zatykač a dvojnásobný vrah sa tak zaradí medzi najhľadanejších Slovákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy