Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Exkukláč - zločinec chce ísť na slobodu, spoluväzni ho šikanujú
Zdielať na

Exkukláč - zločinec chce ísť na slobodu, spoluväzni ho šikanujú

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalý policajt, ktorý plánoval a aktívne sa podieľal na prepadoch domov bohatých ľudí, sa chce dostať na slobodu. Trest sa mu zdá neprimeraný. Spoluväzni ho vraj šikanujú a nedá sa to už vydržať. Právoplatne odsúdený Miroslav Jacko bol pritom členom takzvaného policajného gangu, ktorý na strednom Slovensku brutálne mučil svoje obete s cieľom získať peniaze.

Kedysi tvrdý chlap, dnes kôpka nešťastia. Z muža, ktorý sa do tváre vysmieval ešte aj dozorujúcej prokurátorke, zostalo iba málo.

Bývalý kukláč Miroslav Jacko, ktorý sa aktívne podieľal na prepadoch ľudí, strávil sa mrežami ilavskej väznice už viac ako sedem rokov, tri z toho dokonca na samotke. Dnes tvrdí, že si odsedel už dosť, vraj ho spoluväzni šikanujú, a tak žiada skrátenie trestu.

Zverstvá, ktoré gang elitných policajtov, na čele s Miroslavom Jackom, páchal na nevinných obetiach sa opisujú ťažko. Spútali ich putami a doslova mučili niekoľko hodín. Podľa obžaloby sa v brutalite doslova vyžívali.

S cieľom získať peniaze vyčíňali v dome banskobystrického advokáta či u rodičov známeho futbalistu. Obetiam, na ktorých pálili ohorky s cigariet, a ktoré majú doteraz traumu, sa jeho snaha dostať sa na slobodu nepozdáva.

Páchatelia i vyšetrovatelia

Proti rozhodnutiu sa odvolať nedá, Jacko sa tak s možnosťou skorého prepustenia môže rozlúčiť. Doteraz popiera účasť na zverstvách, ktoré páchali na obetiach. Stavia sa do pozície človeka, ktorý sa iba prizeral. Aj vedenie ilavskej väznice v stanovisku pre súd uvádza, že počas siedmych rokov nič nezmenil na svojom postoji.

Vyčíňanie tejto skupiny sa pritom roky nedarilo odhaliť. Boli to totiž v tom čase ešte aktívni policajti. Obete, ktoré pri prepadoch mlátili, na druhý deň vypočúvali ako vyšetrovatelia. A mohli tak manipulovať s dôkazmi. Väzy im zlomila až výpoveď bývalého komplica Juraja Rozsíka, inak jedného z hlavných aktérov vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka v Polomke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy