Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Exkukláč Jacko prišiel na súd s úsmevom na tvári
Zdielať na

Exkukláč Jacko prišiel na súd s úsmevom na tvári

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalý elitný kukláč odsúdený na trinásťročný trest v stredu na okresnom súde v Banskej Bystrici požiadal o obnovu konania. Trest za brutálne prepady, ktorých sa pred rokmi zúčastnil, sa mu zdá príliš prísny. Meno Miroslav Jacko vo verejnosti rezonovalo v súvislosti s prepadom v dome banskobystrického advokáta či u rodičov futbalistu Vratislava Greška.

Úsmev na tvári

Po rokoch sa bývalý elitný kukláč objavil v dobrej kondícii a s úsmevom na tvári opäť na súde v Banskej Bystrici. Kauza, ktorou sa pred rokmi zviditeľnil, bola plná brutality a násilia. Policajný gang, ktorého bol súčasťou sa neštítil zviazať a mučiť svoje obete. Všetko pre vidinu zisku peňazí, z ktorých mohli bezstarostne žiť.

"Za dlhé roky môjho pôsobenia ba trestnom úseku prokuratúry nezažila toľko invektív zo strany obžalovaného," povedala prokurátorka Eva Mišíkova.

Bývalý elitný kukláč odsúdený na trinásťročné väzenie žiada na súde. "Okresný súd v Banskej Bystrici návrhu na povolenie obnovy konania vyhovel a zrušil napadnuté rozhodnutie vo výroku o treste," informovala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Miroslav Jacko, ktorý kedysi obvinenia označoval za hlúposť teraz využil nález ústavného súdu. Podľa neho je pri spáchaní viacerých skutkov protiústavné ukladanie sprísňujúceho trestu.

"Dnes sa rozhodlo, že sme boli úspešní, ešte to nie je právoplatné, odvolal sa prokurátor," hovorí advokát Ján Vozár.

O sťažnosti bude rozhodovať krajský súd. Pokiaľ dôjde k obnove konania teoreticky môže Jacko počítať aj s nižším trestom, na čo zrejme vsadil karty.

Policajti zločincami

Prepad v dome banskobystrického advokáta Jána Smetanu a u rodičov známeho futbalistu Vratislava Greška z roku 2004 vyšetrovatelia dlho nevedeli objasniť, keďže páchateľmi boli vtedy aktívni policajti s prístupom k dôkazom.Na kolená ich dostala až výpoveď bývalého komplica Juraja Rozsíka inak jedného z hlavných aktérov vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka v Polomke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy