Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Talianska sestra smrti, zabila tridsaťosem pacientov
Zdielať na

Talianska sestra smrti, zabila tridsaťosem pacientov

LUGO / Talianska zdravotná sestra podozrivá zo zabitia až tridsiatich ôsmich pacientov pri predbežnom vypočutí akúkoľvek vinu odmietla. Stala sa vraj obeťou spiknutia. Danielu Poggiali zadržala ešte minulý piatok polícia.

Vyšetrovatelia uviedli, že podozrivá, ktorá pracovala v nemocnici v meste Lugo neďaleko Ravenny, zabíjala pacientov, ktorí ju rozčuľovali, a tiež tých, ktorých príbuzní na ňu mali príliš veľa požiadaviek.

Mŕtvych si následne fotografovala a zverejňovala ich na sociálnych sieťach.

Polícia sa prípadom zaoberala už od apríla. Vyšetrovanie začali po podozrivej smrti sedemdesiatosemročnej pacientky, ktorá trpela bežne liečiteľnou chorobou a napriek tomu bez zjavného dôvodu zomrela.

Chlorid draselný

Lekárom sa podarilo zistiť, že pacientka zomrela po injekčnom podaní chloridu draselného. Táto látka z tela vyprchá v priebehu niekoľkých dní, a preto je ťažké to po čase zistiť.

Kolegovia uviedli, že Poggiali bola skúsená sestra, ktorá vždy ochotne brala nočné služby. Uviedli ale, že mala i pomstychtivé nálady, keď napríklad podala pacientom príliáš vysokú dávku preháňadla, aby tak skomplikovala prácu sestrám z ďalšej smeny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy