Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dvojicu s dieťaťom zachraňovali 15 hodín
Zdielať na
Krimi

Dvojicu s dieťaťom zachraňovali 15 hodín

VYSOKÉ TATRY / Noc medzi tatranskými štítmi majú za sebou matka s dvanásťročným synom a jej kamarát. Ešte v sobotu sa vybrali z Téryho chaty na Lomnický štít. Bez potrebného výstroja však zablúdili v ťažkom teréne.

Pár spolu s dvanásťročným dieťaťom v sobotu pri schádzaní z Lomnického štítu smerom do Malej Studenej doliny zablúdil a uviazol. Pre poveternostné podmienky aj zložitý terén tak trvala záchranná akcia 15 hodín a zúčastnilo sa na nej 13 záchranárov, zasahoval aj vrtuľník.

Popoludní požiadali turisti o pomoc horských záchranárov z Vysokých Tatier.

Traja Slováci sa do ťažkého horolezeckého terénu vydali bez akéhokoľvek výstroja a znalostí. Záchranári požiadali o spoluprácu Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu z Popradu a pokúsili sa trojicu zachrániť.

Pre oblačnosť a silný vietor však zásah možný nebol. Do oblasti následne vyslali pozemnú skupinu, ktorá sa pokúsila k uviaznutým turistom zliezť.

Skončili v nemocnici

Záchranári muža so ženou a dieťaťom síce zbadali, pre komplikovanosť terénu sa však k nim nedostali. Až v skorých ranných hodinách sa podarilo k ľuďom dostať pomocou vrtuľníka. Postupne všetkých z trojice vyslobodili a pre podozrenie z podchladenia ich transportovali do popradskej nemocnice.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy