Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kauza útoku neonacistov pred nitrianskym barom ide pred súd
Zdielať na
Krimi

Kauza útoku neonacistov pred nitrianskym barom ide pred súd

BRATISLAVA/NITRA / Kauza brutálnych útokov neonacistov pred nitrianskym barom Mariatchi pôjde čoskoro pred súd. Návrh na obžalobu už padol. Po radikálnych trestoch v radoch tamojšej okresnej prokuratúry sa tak blíži dohra aj pre šiestich útočníkov. Obsah videa nie je vhodný pre maloletých, mladistvých divákov a citlivé povahy.

Vyšetrovanie tejto veci skončilo koncom augusta a spis už leží na stole Generálnej prokuratúry. Obvinených zatiaľ čaká súdny proces. Jeden z nich sa ale k činu priznal. Ide pritom o prípad, v ktorom došlo k viacerým fatálnym pochybeniam, napríklad k ignorácii spisu.

Obvinenia padli až po jeho medializácii. Na ťahu je teraz prokurátor Generálnej prokuratúry.

Profesionálny vojak, slobodník Tomáš S. ostatným spolupáchateľom priznaním zrejme zavaril. "Šiesty obvinený bol vylúčený na samostatne konanie, a to z návrhom na schválenie dohody o vine a treste," povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Riešiť ho bude okresný súd Bratislava I. Obvinený slobodník je dočasne pozbavený výkonu štátnej služby. V armáde je od roku 2007 ako vodič špeciálneho vozidla v 12. mechanizovanom prápore v Nitre. "V prípade právoplatného odsúdenia tohto vojaka, bude jeho služobný pomer okamžite ukončený," informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

4 až 12 rokov

Vo veci ostatných obvinených prokurátor podľa našich informácií rozhodne do mesiaca.

Konanie vo veci dohody o vine a treste pre obvineného vojaka Tomáša S. by malo byť už 20 októbra. Ostatní obvinení si na súd ešte počkajú. Aj napriek veľkej hrozbe, že budú pokračovať vo vyčíňaní, sú ale stále na slobode. Hrozí im však väzenie na 4 až 12 rokov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy