Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slovnaftom otriasol výbuch, dvaja ľudia sa zranili
Zdielať na
Krimi

Slovnaftom otriasol výbuch, dvaja ľudia sa zranili

BRATISLAVA / Fabrikou Slovnaft vo štvrtok poobede otriasol výbuch. K explózii malo dôjsť vo vnútri areálu. Podľa nepotvrdených informácií si výbuch vyžiadal aj zranených. Na miesto smerujú všetky záchranné zložky.

Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby dostalo hlásenie o výbuchu o 17:14  a okamžite vyslalo na miesto tri najbližšie posádky. Na mieste boli ošetrení dvaja externí pracovníci.

"Našťastie išlo o ľahké zranenia. Jeden má poranené oko, druhý hrudník," uviedol hovorca operačného strediska ZZS Boris Chmel. Obaja boli prevezení do univerzitnej nemocnice v Ružinove.

Nakoniec prišla sanitka aj pre ďalšieho muža, ktorý bol v šoku a previezli ho taktiež do ružinovskej nemocnice.

Neodborná manipulácia

Polícia dostala hlásenie o výbuchu p 17:16 a okamžite poslala na miesto hliadky. "K explózii malo dôjsť pravdepodobne z dôvodu neodbornej manipulácie počas údržbových prác na etylénovej jednotke. V dôsledku explózie utrpeli podľa súčasných informácií dvaja pracovníci vykonávajúci tieto práce ľahké zranenia a boli prevezení na ošetrenie do nemocnice," uviedla policajná hovorkyňa Karina Považanová. 

Podľa polície nedošlo ani k výbuchu, ani k úniku nebezpečných látok. Rovnako podľa doterajších zistení nedošlo k ohrozeniu obyvateľstva ani životného prostredia.

Všetko je pod kontrolou

Podľa hovorcu spoločnosti Slovnaft Antona Molnára okamžite po výbuchu zasahovali vnútropodnikové záchranné zložky. "Momentálne máme všetko plne pod kontrolou," uviedol Molnár v relácii KRIMI.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy