Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šitta zabil dvoch ľudí, na pojednávanie prišli dvaja svedkovia
Zdielať na

Šitta zabil dvoch ľudí, na pojednávanie prišli dvaja svedkovia

ŽILINA / Na žilinský okresný súd opäť predviedli Rastislava Šittu. Bývalý výsadkár a na doživotie odsúdený muž je obžalovaný z vraždy dvoch ľudí, ktorí zmizli ešte v roku 1999. Na pojednávanie sudkyňa predvolala dvoch svedkov.

Rastislav Šitta, ktorý si v leopoldovskej väznici v kauze Kyselinári odpykáva doživotný trest od začiatku tvrdí, že Račkoviča ani Nováčika nezabil. Túto verziu mu vo februári potvrdila aj František Salinger, ktorý na súde vypovedal. Sudkyňa si vypočula aj  kamaráta Šittu.

Nepriama účasť

Dušan sedí vo väznici v Dubnici nad Váhom a je známy z tej istej kauzy ako obžalovaný Šitta. K prípadu dvoch vrážd ale nič  nevedel. Výpoveď druhého svedka si verejnosť vypočuť nemohla, Peter Š. údajne pred senátom priznal nepriamu účasť na vražde.

"Obžaloba tejto zmenenej verzii svedka dôveruje," povedal hovorca KP Žilina Matúš Harkabus. Svedok vraj má strach o svoj život aj preto žiadal o vylúčenie verejnosti. Obhajca Šittu nevidel dôvod na to, aby bol opätovne vypočutý. K vraždám už totiž vypovedal v prípravnom konaní, ale aj pred súdom a pod prísahou.

Účelová výpoveď

"Klamal osemkrát, prečo by neklamal aj deviaty raz," tvrdí obhajca Rastislava Šittu Dušan Chlapík. Prokurátor ale na  jeho výpovedi trval. Za zatvorenými dverami tak Petra Š. vypočúvali viac ako hodinu.

Advokát Šittu je presvedčený o tom, že jeho výpoveď bola účelová. Súd na najbližšie pojednávanie predvolal ešte dvoch svedkov. Ak ich stihne vypočuť, na rad by už mali prísť aj záverečné reči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy