Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hacker (15) zaútočil na bankové kontá, za ukradnuté peniaze kupoval elektroniku
Zdielať na

Hacker (15) zaútočil na bankové kontá, za ukradnuté peniaze kupoval elektroniku

KOLÁROVO / Balíky z internetových obchodov doručených na rovnakú adresu v Kolárove vniesli svetlo do prípadu zneužívania účtov klientov istej banky. Policajti preverujú akým spôsobom došlo k nabúraniu sa do kont a kto za tým stojí. Otázna je i bezpečnosť účtov bánk.

Balíky s notebookom, energetickými drinkami či proteínmi za necelých sedemsto eur zaplatili majitelia účtov z rôznych kútov Slovenska bez toho, aby o tom vedeli.

Po zistení sa obrátili na banku a tiež na políciu. Z kont im totiž zmizli peniaze bez toho, aby zadali patričný príkaz.

Stopy viedli na konkrétnu adresu v Kolárove, kam pošta balíky doručovala. Rozxličné boli len mená adresátov.

"Neznámy páchateľ mal prostredníctvom internetu bez fyzickej prítomnosti platobných kariet a bez súhlasu majiteľov preúčtovať ich finančné prostriedky," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Hackerom je študent

Na danej adrese mal k počítačom najbližšie len pätnásťročný, no mimoriadne nadaný študent strednej školy informačných technológií v susednom Maďarsku.

"Na základe príkazu Okresného súdu v Komárne sa vykonala domová prehliadka, pri ktorej zaistili elektroniku. Tú podrobia expertíze," dodala Bruchterová.

Tovar zakúpený podvodným spôsobom policajti v dome nenašli. Pravdepodobne ho príjemca speňažil.

Členovia rodiny akékoľvek protizákonné transakcie údajne odmietli. Či s týmto podvodom majú niečo spoločné, preveruje polícia.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci neoprávneného vyrobenia platobného prostriedku elektronických peňazí alebo inej platobnej karty," uviedla Bruchterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy