Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Vlasta sa bojí o život! Ján (24) sa jej vyhráža zabitím
Zdielať na

Vlasta sa bojí o život! Ján (24) sa jej vyhráža zabitím

ZÁVADA / Z cely policajného zaistenia rovno za mreže do ústavu na výkon väzby. Tak dopadol dvadsaťštyriročný Humenčan, ktorý sa mal svojej družke vyhrážať zabitím. Hrozí mu až osemročný trest. Mladíkova matka tvrdí, že chyba nie je iba v jej synovi.

Humenskí policajti obvinili Jána hneď z dvoch trestných činov - z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania a z nebezpečného vyhrážania sa. Oboch skutkov sa mal dopustiť na družke, čiže blízkej osobe, za čo mu hrozí až osemročné väzenie.

Polícia tvrdí, že svojej družke mal priložiť nôž pod krk a kričať, že ju zabije. Žena vraví, že sa jej Ján so zbraňou v ruke vyhrážal opakovane.

Polícia našla nelegálne držanú dlhú guľovú zbraň a aj malorážkové náboje.

"Bojím sa o svoj život. Toto už nie je normálne," hovorí družka Vlasta. Preto vyšetrovateľ navrhol, aby Jána stíhali väzobne. Súhlasil i prokurátor a sudca.

Priamo do väzby

Z cely policajného zaistenia putoval Ján priamo do ústavu na výkon väzby. "Okresný súd Humenné vzal obvineného do väzby kvôli dôvodnej obave, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," dodal Michal Drimák, hovorca Krajského súdu v Prešove.

Matka obvineného tvrdí, že ani Vlasta nie je neviniatko. Vraj ho k mnohým vyhrážkam vyprovokovala sama.

Mladíkovi síce zákon umožňuje podať voči rozhodnutiu súdu sťažnosť, no on tak neurobil. Rozhodnutie je teda právoplatné.

Súvisiace články