Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Expolicajt mal doma bojový arzenál, zásobil sa granátmi i samopalom
Zdielať na

Expolicajt mal doma bojový arzenál, zásobil sa granátmi i samopalom

KALNÁ ROZTOKA / Samopal s tlmičom a pravdepodobne funkčné granáty - takýto arzenál si podľa polície zabezpečil bývalý hraničný policajt. Zbor neopustil práve v dobrom. Muži zákona preto preverujú, či nechcel nelegálne zbrane použiť na pomstu.

"V práci robil jedno, v súkromí druhé. Nerobil dobré meno polícii," hovorí obyvateľ Kalnej Roztoky. "Chytili ho, keď pašoval cigarety. Mal tiež prsty v prevádzačke," dodáva.

Bývalý policajt sa k obvineniam nevyjadril. Jeho syn tvrdí, že ide o nezmysly.

Policajti vykonali raziu v dome v kalnej Roztoke (okres Snina), počas ktorej sa im ich podozrenia potvrdili.

"Pri domovej prehliadke zaistili samopal s tlmičom, krátku strelnú zbraň so zásobníkom a tiež náboje a granáty," doplnila Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Funkčnosť zbraní

Všetky zbrane skončili na expertíze, ktorá má zistiť ich funkčnosť. Hoci má expolicajt zbrojný preukaz, na muníciu to nestačí.

"Tlmič slúži na tichú streľbu. Je to nedovolený doplnok zbrane. Na Slovensku sa používať nemôže," vysvetľuje Peter Vysočanský, odborník na zbrane a strelivo.

Vybavovanie účtov

Podľa miestnych sa s policajným zborom nerozišiel práve v najlepšom. "Myslím si, že ho to ťažilo. Preto si zobral zbraň na vybavovanie si účtov," polemizuje obyvateľ.

"Granát sa pritom na Slovensku nesmie používať v žiadnom prípade. Je to nelegálne, keďže sa dá povedať, že ide o hromadnú zbraň," dodáva Vysočanský.

Ak expolicajtovi preukážu vinu, hrozí mu trest až osem rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy