Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Namiesto v nemocnici skončili v cele. Opitých lekárov stopli policajti
Zdielať na

Namiesto v nemocnici skončili v cele. Opitých lekárov stopli policajti

TRENČÍN / Dvaja lekári mali v dychu viac ako jedno promile. Zarážajúce je, že sadli za volant a smerovali do nemocnice, do služby. Zastavili ich však policajti, ktorí im dali fúkať. Namiesto do služby putovali do cely. Hrozí im väzenie i výpoveď.

Trenčianski policajti zastavili v piatok ráno jedno vozidlo hneď dvakrát. V oboch prípadoch sedeli za volantom muži s alkoholom v krvi.

"V prvom prípade za volantom Golfu sedel dvadsaťšesťročný Jozef. Policajti ho podrobili dychovej skúške, pri ktorej zistili 1,04 promile v krvi," ozrejmuje Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Šofér sa obhajoval, že je lekár a ide s kolegom do služby. Muži zákona ho odstavili a dali mu druhú šancu.

"Opakovaná skúška mala vyššiu hodnotu. Vodič nafúkal 1,08 promile," dodala Antalová.

Odvážny kolega

Za volant si teda sadol kolega. No ani ten nebol triezvejší. "Druhá policajná hliadka zastavila ten istý automobil. Za volantom sedel dvadsaťšesťročný Lukáš. taktiež podstúpil dychovú skúšku a vyšla pozitívne," doplnila hovorkyňa.

Druhý lekár nafúkal viac ako Jozef. "Lukáš mál 1,28 promile. Opakovaná skúška mala o niečo nižšiu hodnotu, a to 1,10 promile," skonštatovala Antalová.

Lekári sa údajne ponáhľali za pacientmi. Namiesto v nemocnici však skončili v cele. "Obvinili ich z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," dodala hovorkyňa.

Rýchlo do nemocnice

Obaja muži pracovali na chirurgii a boli v skúšobnej dobe. V nemocnici s nimi problémy doposiaľ neboli.

"K uvedenému prípadu nemáme oficiálne stanovisko polície. Ak sa informácie potvrdia, vyvodíme vážne postihy," uviedla Petra Gambešová, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

Lekári sa už o pár hodín postavia pred sudcu. Ten im vymeria trest v takzvanom superrýchlom konaní.

"Za tento skutok je trestná sadzba až jeden rok odňatia slobody," ozrejmuje Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy