Skoro jasno
16°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ján (24) sa Vlaste (36) vyhráža zabitím, má doma zbrane
Zdielať na

Ján (24) sa Vlaste (36) vyhráža zabitím, má doma zbrane

ZÁVADA / Pod krk jej priložil nôž a kričal, že ju zabije. A možno sa na to pripravoval už dlhšie. Humenskí policajti totiž zistili, že muž má doma nelegálnu zbraň a tiež náboje. Tridsaťšesťročná žena zo Závady navyše hovorí, že jej druh má ďalší arzenál ukrytý u kamarátov. Ján skončil v policajnej cele a hrozí mu osemročné väzenie.

"Išla som si otvoriť konzervu, že idem zjesť. No z ničoho nič vytiahol na mňa nôž, pod krk," opisuje družka obvineného Vlasta. Všetko sa malo odohrať v kuchyni na hospodárskom dvore v obci Závada. Tridsaťšesťročná žena hovorí, že muž sa jej mal vyhrážať už niekoľko mesiacov a nielen s nožom v ruke.

Valaška, nôž aj pištoľ

"To nielen nôž, čo chytil do ruky. Či to bola valaška, či to bol nožík, či pištoľ," pokračuje Vlasta. "Muž polícii vydal dlhú guľovú zbraň, ako aj malorážkové náboje, ktoré držal bez potrebného povolenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Žena tvrdí, že nelegálnych zbraní má Ján mať viac, no vraj ich ukrýva na rôznych miestach. "Tie ostatné, čo má po kamarátoch, krížom poskrývané," tvrdí družka.

Matka hovoriť nechce

Ján skončil v rukách humenských policajtov. Jeho matka o problémoch vie, no hovoriť nechcela. "Vyšetrovateľ obvinil 24-ročného Jána zo  zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu nebezpečného vyhrážania," tvrdí Migaľová.

Humenčanovi za to hrozí až osemročné väzenie. Momentálne je síce v policajnej cele, no žena sa už teraz bojí toho, čo bude nasledovať, keď sa dostane na slobodu. "Ak ho pustia, nedajbože, po tom všetkom, čo robil, za celý ten čas." Vyšetrovateľ preto navrhol, aby bol 24-ročný Ján stíhaný väzobne. O všetkom rozhodne sudca.

Súvisiace články