Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zrážka vlaku a auta. V nemocnici skončili štyria ľudia
Zdielať na

Zrážka vlaku a auta. V nemocnici skončili štyria ľudia

TEKOVSKÝ HRÁDOK / Na železničnom priecestí pri Tekovskom Hrádku sa skoro ráno zrazila dodávka s osobným vlakom. V aute sedeli predajcovia trdelníkov, vo vlaku asi 30 ľudí, ktorí cestovali do práce. Po náraze sa súprava vykoľajila.

Nehoda sa stala ráno pred pol šiestou na železničnom priecestí bez závor. Vodič dodávky, ktorý viezol aj tri ženy, sa zrazil s vlakom. Ten si pravdepodobne nevšimol a vbehol na koľajisko práve vo chvíli, keď tadiaľto prechádzal.

Skončili v nemocnici

Po náraze stroj vykoľajilo a zastavil zhruba po päťdesiatich metroch. "Sedel som vo vlaku, išli sme smerom do Levíc a z ničoho nič išlo auto, narazilo a rozbilo zadné okno," opisuje cestujúci z vlaku.

V dodávke sa všetci štyria ľudia zranili a skončili v nemocnici. Podľa predbežných informácií je jedna žena zranená ťažko, ostatni ľahšie. "V prvom rade sa poskytovala predlekárska pomoc osobám z vozidla. Následne bol prehľadaný vlak," informuje riaditeľ OR HaZZ Branislav Štefanický.

Vo vlaku, ktorý smeroval zo Štúrova do levíc sedelo zhruba 30 cestujúcich. Tí po náraze vystúpili a nikto z nich sa nezranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy