Zatiahnuté
26°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Schizofrenik Imre (41) utiekol, dva dni ho nikto nehľadal
Zdielať na

Schizofrenik Imre (41) utiekol, dva dni ho nikto nehľadal

KOLáROVO/KOMÁRNO - Pátranie po nezvestnom mužovi z Kolárova, ktorý trpí schizofréniou, sa začalo až dva dni po tom, čo zmizol. Imrich odišiel z nemocnice minulý týždeň vo štvrtok. Hovorí plynulo troma jazykmi a pri sebe nosí knihu náboženského hnutia Hare Krišna.

Imricha, schizofrenika, zbaveného svojprávnosti, videli naposledy v čakárni nemocnice.

Muž mal ísť na psychiatriu. Z domova sociálnych služieb, kde býval posledný rok, ho previezla sanitka na interné. Oznámili to i jeho otcovi.

"Nebolo to prvýkrát. Vzal som na vedomie, že ho budú prevážať. No o niekoľko minút volala vrchná sestra, že vznikol ďalší problém," hovorí otec.

Zmiznutie pacienta nahlásil lekár okamžite na polícii a v domove sociálnych služieb. Otca ako poručníka však nikto ďalšie dva dni nekontaktoval.

"Cítil som, že nie je všetko v poriadku. Navštívil som políciu v Kolárove. Odporučili mi, aby som išiel na interné oddelenie v Komárne a tam sa spýtal, kde je môj syn," opisuje.

Službukonajúci lekár bol skúpy na slovo, hoci išlo o muža, ktorý zmizol. "Odbil ma, nech počkám do pondelka na primára. Prečo bol v čakárni bez dozoru mi vysvetliť nevedel," spomína.

"Imricha zbavili svojprávnosti, no nebol v sprievode žiadneho ošetrovateľa. Keďže neprejavoval žiadne zvláštne prejavy správania, čakal v čakárni, no zrazu odišiel," konštatuje riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš.

Nasadil pátrača

Ľady sa pohli, keď schizofrenikov otec kontaktoval pátrača, ktorý ho hľadal už v minulosti. Otec stále nevi, kto pochybil. "Postup policajtov preverí nadriadený," konštatovala Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Nezvestného Imricha prvé dva dni nikto nehľadal, a aj keď bol bez peňazí i dokladov, stopom či jazdou načierno sa mohol dostať kamkoľvek.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy