Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Branislav (33) narazil do stromu, na mieste bol mŕtvy
Zdielať na

Branislav (33) narazil do stromu, na mieste bol mŕtvy

BRATISLAVA / Cyklistický výlet tridsaťtriročného Branislava sa skončil tragicky. Na nerovnom teréne v lesoparku neudržal riadidlá a vrazil do stromu. Jeho zranenie boli natoľko vážne, že mu nedokázali pomôcť ani záchranári.

Tridsaťtriročný Branislav sa vybral na cyklotúru v lesoparku v časti Kačín. Jeho stredajšia jazda sa ale popoludní pred štvrtou hodinou skončila nárazom do stromu.

Nehoda sa stala v blízkosti zastávky MHD. Cyklista išiel z kopca. Policajti teraz zisťujú, či za nehodu môže vysoká rýchlosť v kombinácii s nerovným terénom.

Po náraze zostal mladý muž ležať s ťažkými zraneniami na zemi. Pomôcť mu nedokázali ani privolaní záchranári.

"Cyklista utrpel vážne poranenia hlavy a chrbtice. Záchranári skonštatovali smrť," uviedol hovorca Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Boris Chmel.

Nie je to jediná nehoda

Od začiatku tohto roku to nie je prvá nehoda, pri ktorej zomrel v bratislavskom kraji cyklista. Na následky zrážky s autom zomrel deň po nehode päťdesiatšesťročný muž. "Počas prejazdu cesty nedal päťdesiatšesťročný muž prednosť predchádzajúcemu auto a došlo k stretu," uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff. 

Polícia vyzýva: buďte opatrní

Policajti dôrazne apelujú na cyklistov, aby rešpektovali to, že aj oni sú regulérnymi účastníkmi cestnej premávky a podľa toho sa musia správať.

"Zranenia, ktoré ošetrujeme u cyklistov sú najčastejšie úrazy hlavy a končatín. Vážnosť zranení sa odvíja od toho, aké ochranné prvky má cyklista na sebe," dodal Chmel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy